Wij gebruiken nu al enige tijd Microsoft Teams. Een handige tool om teamwork in een MS office omgeving mogelijk te maken en te bundelen. Tools zoals Microsoft Planner (die je kan integreren in teams) zorgen er dan weer voor dat je de taken netjes kan verdelen. Ook van de chatfunctie van Teams wordt hier gretig gebruik gemaakt. Met of zonder GIF’s 😉.

Op dit moment voeren we bij onszelf verschillende tests uit om ook onze telefonie in Teams te integreren. Na Skype for Business volledig te hebben ‘buitengegooid’, ontdekten we de mogelijkheden van Teams om ook onze volledige telefonie – nationaal en internationaal - te digitaliseren. Dit maakt het mogelijk om alles binnen éénzelfde platform te beheren.

De integratie van telefonie in MS office 365 Teams kan op twee manieren. Via direct routing kan je bedrijf zelf kiezen met welke provider er gewerkt wordt. Dit is zelden interessant omdat je nog steeds zit met je eigen apparatuur om de verbinding tot stand te brengen. Microsoft zelf biedt daarbij ook een abonnement aan dat geïntegreerd kan worden in je Office 365-abonnement. Hierdoor worden de telefoniebehoeften van je bedrijf volledig in de Cloud opgenomen en profiteer je ook hier van een geïntegreerde service en beveiliging van Microsoft.

We lijsten hieronder even de voordelen van het geïntegreerde oproepen abonnement op:

  • Bellen vanuit Teams is mogelijk vanaf ieder apparaat.
  • Het beheer van het telefoonsysteem is volledig gecentraliseerd binnen je office 365-beheerportaal. Hierin kan je ook meteen alle telefoonnummers voor je gebruikers aanmaken.
  • Bespaar tijd en kosten die een on-premise telefoonsysteem met zich mee brengt
  • Bescherm dit deel van je netwerk met de beveiligingsfuncties van Microsoft
  • Net zoals alle andere clouddiensten is deze service volledig schaalbaar
  • Maak rapportages van de oproepen van je gebruikers binnen Teams
  • Ook functies van de traditionele telefonie zijn beschikbaar. Zo kan je gemakkelijk doorschakelen, in wacht zetten en voicemailberichten inspreken. Nummeroverdracht, noodoproepen en flexibele belabonnementen zijn eveneens mogelijk.

Hoofdzakelijk zullen wij de oproepen via Teams gebruiken op onze mobiele telefoon en pc. Maar kan je nu echt niet zonder je vast telefoontoestel? Ook hier werd aan gedacht. Yealink ontwikkelde telefoons die zowel video als voice calling mogelijk maken.

yealink

Wil je meer informatie over de overschakeling van je telefoonsysteem naar MS Teams? Stel ons gerust al je vragen of maak een afspraak.

ICT

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Recente Berichten