Reclame wordt meer getarget

Met andere woorden, we zullen enkel nog te zien krijgen waarin we echt geïnteresseerd kunnen zijn. Het tijdperk van massamarketing is definitief voorbij. Dit is een principe dat Google ook hoog in het vaandel draagt. Daarom is je kwaliteitsscore van uiterst belang binnen je Adwords strategie.

Gedaan met carpet bombing

Google Adwords is een manier voor bedrijven om gefocust reclame te maken. Hoe relevanter je advertenties, hoe beter. Is volgens Google je advertentie niet relevant voor de persoon aan wie deze getoond zal worden? Dan wordt je advertentie waarschijnlijk zelfs helemaal níet getoond. Adwords zoekadvertenties werken via, je raad het nooit, zoekwoorden. Wanneer iemand een zoekwoord in zijn zoekbalk intypt, zal hij advertenties te zien krijgen die relevant zijn voor dat zoekwoord. Op deze manier worden ergernissen dat we op de verkeerde websites terechtkomen, zoveel mogelijk vermeden. Hier helpt Google ook weer mee door een kwaliteitsscore toe te kennen aan de advertenties. Deze omvat de verwachte klikfrequentie, de relevantie van de landingspagina en de relevantie van de advertentie.

Kwaliteitsscore de lucht in!

Maar hoe haal je nu de hoogste kwaliteitsscore? Hier hebben wij een makkelijk trucje voor. Zorg dat je advertentiegroepen zeer specifiek opgedeeld zijn zodat je bijna niet specifieker kan zijn. Schrijf dan voor elke advertentiegroep specifieke advertenties die je zoekwoorden bevatten. Liefst in de kop én in de beschrijving. Wil je bijvoorbeeld advertenties opstellen voor sofa’s? Denk er dan aan dat een sofa voor Google niet hetzelfde is als een zetel. Dit geldt niet alleen voor zoekadvertenties maar ook voor display. Ook hier target je best zo specifiek mogelijk. Splits daarom audience en context targeting en combinaties hiervan op per advertentiegroep. Zo kan je deze ook makkelijk ten opzichte van elkaar beoordelen.

digitale marketing

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Recente Berichten