Een website zonder bezoekers is als een café zonder bier (Ja, wij zijn échte Belgen). Dat levert je niets op. Deze vijf tips komen uit onze eigen ervaring en passen we dus zelf toe. Hoe ben jij hier terecht gekomen?

Tip 1: Creëer relevante content voor je doelgroep

Wie is je doelgroep? Formuleer dit heel concreet. Een makkelijke manier om je doelgroep een gezicht te geven én te begrijpen is door het creëren van Buyer Persona's. Nog niet opgesteld? Geen probleem. Hier lees je precies hoe je er best aan begint.

Oké, je hebt je doelgroep gedefinieerd. Maar welke content is voor hen nu relevant? Om hier achter te komen kan je verschillende tools gebruiken.

  • Google Search Console geeft je al een hele boel informatie over de zoekwoorden die de bezoekers van je website al gebruikt hebben in het verleden.
  • Answer the public toont je de meest gestelde vragen rond een bepaald zoekwoord.
  • Ook kan je Buzzsumo gebruiken om te achterhalen welke content goed scoort op social media.
  • Verder raden we je ook nog Quora aan. Dit is een platform waarop je vragen kan stellen over een bepaald topic. Zoek hier op de topics die relevant zijn voor jouw bedrijf.

Tip 2: Schrijf niet voor computers maar voor mensen

Inspiratie opgedaan? Top! Je weet nu het thema van je blogbericht. Denk eraan: relevantie en leesbaarheid gaan vóór op SEO. Verspreid dus niet te pas en te onpas je zoekwoorden door je tekst. Hou hem leesbaar.

Bovendien werkt het algoritme van Google tegenwoordig veel meer met de context van je tekst. AI heeft ervoor gezorgd dat Google je tekst zal begrijpen en dus niet meer enkel naar relevante zoekwoorden gaat kijken. Zorg er dus voor dat je tekst inhoudelijk een meerwaarde brengt voor je publiek. Je schrijft het uiteindelijk allemaal voor hen. Niet voor een Google bot.

Uiteraard is het wel belangrijk om te zorgen voor een sprekende titeltag en meta-description. Ook het leggen van relevante links naar pagina's op je eigen website of externe links, zorgen voor een goede score in Google Search.

 

Tip 3: Promoot je website door je content op de juiste kanalen te verspreiden

Op welke kanalen is je doelgroep actief? Zijn ze eerder terug te vinden op Facebook? Of schuimen ze liever Intagram af? Het is minstens zo belangrijk om te weten waar je buyer persona's het liefst content lezen.

Zo kun je bijvoorbeeld je content delen op sociale media, via een nieuwsbrief of simpelweg op de homepagina van je website.

Social media advertising of Google Ads kunnen je post nog een extra boost geven indien nodig. Kleine tip voor Facebook promoties: Laat je post even organisch bereik verzamelen, daarna zal je advertentie veel beter werken omdat het algoritme je post al heeft opgenomen.

 

Tip 4: Zorg voor een optimale mobiele bruikbaarheid

Sinds begin april werd de Search console van Google uit de bèta versie gehaald. Dit zorgde bij velen voor problemen rond mobiele bruikbaarheid. Hierin werd nu ook specifiek een mobiele bruikbaarheidstest geïntegreerd.

Zorg er dus allereerst voor dat je website geverifieerd is in Search Console. Je kan dan van al deze handige tools gebruik maken om te controleren of je website op mobiele apparaten optimaal gecrawld kan worden.

 

Tip 5: Zet je website ook offline in de kijker

Beschikt je bedrijf over een fysieke winkel? Of maak je eveneens gebruik van print media? Vergeet ook hier je website niet te vermelden. Visitekaartjes, labels en zelfs je e-mailhandtekening zijn allemaal goede manieren om je site onder de aandacht te brengen.

 

Ga meteen aan de slag met onze tips. Wij zijn alvast benieuwd naar het resultaat. Jij ook?

Heb je toch nog hulp nodig of wil je meer informatie over onze aanpak? Stuur ons dan zeker een berichtje. Je kan hier ook steeds een gratis sessie van 60 minuten boeken om jouw strategie te bekijken.

 

inbound marketing digitale marketing

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Recente Berichten